پنج زبان برنامه نویسی برتر و کاربرد آنها

برترین و معروف ترین زبان های برنامه نویسی رایج و کاربرد آن

  • Python
  • PHP
  • JavaScript
  • C#
  • Flutter

Programming

 

(پایتون / Python )

پایتون (  Python ) یک زبان برنامه ‌نویسی شی گرا ، تفسیری ، سطح بالا ، و همه منظوره است که خیدو فان آن را طراحی کرد که اولین بار اواخر دهه ۱۹۸۰ میلادی در مؤسسه ملی تحقیقات ریاضی و رایانه ( CWI ) در کشور هلند توسعه یافت.

فلسفه اصلی طراحی پایتون « خوانایی بالای کد » ساختار زبانی و دیدگاه شی گرا ، پایتون به گونه‌ای طراحی شده که به برنامه‌ نویس امکان نوشتن کد منطقی و واضح ( بدون ابهام ) را برای پروژه های کوچک و بزرگ می‌دهد.

زبان برنامه نویسی پایتون ( Python Programming Language ) زبانی با یادگیری آسان محسوب می‌شود. و از همین رو بسیاری از برنامه‌نویس‌های تازه‌ کار آن را به عنوان اولین زبان برنامه ‌نویسی خود برمی‌گزینند.

زیرا پایتون به عنوان یک زبان همه‌منظوره ( General-Purpose Language ) ساخته و توسعه داده شده و محدود به توسعه نوع خاصی از نرم‌افزارها نیست.

به بیان دیگر، می‌توان از آن برای هر کاری، از تحلیل داده (Data Analysis) گرفته تا ساخت بازی‌های کامپیوتری استفاده کرد. بنابراین ، یادگیری پایتون بسیار حائز اهمیت است.

 

( پی اچ پی / PHP )

با استفاده از PHP میتوانیم سایت و اپلیکیشن های تحت وب قدرتمندی را برنامه نویسی کنیم.

PHP کارهای پشت صحنه را در صفحات وب انجام میدهد.

به این معنا که شما با استفاده از PHP نمیتوانید ظاهر سایت را تغییر دهید PHP یک زبان برنامه نویسی است که تاثیر مستقیمی روی ظاهر سایت ندارد.

با استفاده از PHP شما میتوانید اطلاعات مختلف را از پایگاه داده بگیرید و به کاربر نشان دهید.

بیش از از 70 درصد صفحات وب و بک اند طراحی وبسایت ها با زبان برنامه نویسی php و البته فریمورک محبوب لاراول ( larvel ) میباشد.

درسال گذشته پی اچ پی از عبارت صفحهٔ خانگی شخصی (Personal Home Page) گرفته شده بود.

اما اکنون این کلمه مخففِ بازگشتی PHP: Hypertext Preprocessor به معنا پی‌ اچ پی ، پیش پردازنده ابرمتن است.

کدهای PHP باید روی یک سرور اجرا شوند. این سرور میتواند یک سرور واقعی باشد و یا سرور موجود در کامپیوتر شما (با استفاده از نرم افزارهایی مثل wamp , xamp )

این زبان در سال ۱۹۹۵ میلادی توسط راسموس لِردورف ( Rasmus Lerdorf ) ساخته شد و در حال حاضر توسعهٔ آن بر عهدهٔ گروه پی ‌اچ‌ پی است.

 

زبان برنامه نویسی php کاربرد آن

 

( C# سی شارپ )

سی شارپ ( C# , see sharp) زبانی شی گرا و سطح بالا از خانوادهٔ زبان های چارچوب دات نت شرکت مایکروسافت است.

سی شارپ نویسی Cross Platform است که به لطف NET Core شما می توانید این زبان را روی همه سیستم عامل ها (Windows, Linux, Mac) اجرا کنید و به توسعه برنامه های خود بپردازید.

این زبان توسط مایکروسافت و جزئی از دات نت به وجود آمد و بعداً استانداردهای ECMA و ISO را نیز دربر گرفت.

به دلیل اهمیت داشتن موضوع نیرومندی و دوام و بهره ‌وری برنامه‌ نویس ، زبان دارای چک کننده ( Strong Type ) ، چک کننده مرزهای آرایه ، تشخیص حالت هایی که یک متغیر مقداردهی اولیه نشده است ، قابلیت انتقال کدها و ( arbage Collection ) خودکار است.

سی شارپ جزء زبان های سطح بالا است و به زبان های برنامه نویسی C , C++ و جاوا نزدیک است؛ بنابراین یادگیری این زبان آسان است.

 

( JavaScript / جاوا اسکریپت )

جاوا اسکریپت  ( JavaScript )  زبان برنامه‌ نویسی پویا و مبتنی بر شی (Object-based) است که هم سمت کاربر و هم سمت سرور،  برای ایجاد تعمال با صفحات وب سایت به کار می‌رود.

جایی که HTML و CSS ساختار اولیه و ظاهر صفحات وب را تعیین می‌کنند ، جاوا اسکریپت نحوه عملکرد صفحات وب را کنترل می‌کند.

جاوا اسکریپت ،  تجربه کاربر را از صفحه وب با تبدیل آن از یک صفحه استاتیک به یک صفحه تعاملی بهبود می‌بخشد. بطور خلاصه ،  جاوا اسکریپت به صفحات وب رفتار می‌بخشد.

جاوا اسکریپت نوعی زبان سطح بالا ، کامپایل درجا و چندالگویی است.

جاوا اسکریپت را در ابتدا شخصی به نام برندان آیک در شرکت نت اسکریپت با نام Mocha طراحی نمود.

این نام بعداً به LiveScript و نهایتاً به جاوا اسکریپت تغییر یافت .اولین نمونه‌های جاوا اسکریپت در اواخر دهه ۱۹۹۰ برای مرورگر وب Netscape Navigator ایجاد شد.

اکنون زبان جاوا اسکریپت را به رسمیت با اسم ecma script میشناسیم.

 

زبان برنامه نویسی جاوا اسکریپت و کاربرد آن

 

فلاتر ( Flutter )

زبان فلاتر ( Flutter ) یک واسط کاربری کیت توسعه نرم‌افزار متن باز است که توسط گوگل طراحی و ساخته شده.

فلاتر برای توسعه برنامه‌های کاربردی برای سکوهای اندروید ، ios ، مایکروسافت ویندوز ، مک او اس ، لینوکس ، گوگل فیوشا و وب استفاده می‌شود.

اولین نسخه فلاتر با اسم رمز ( آسمان ) و بر روی سیستم عامل اندروید اجرا می‌شد.

از فلاتر در سال ۲۰۱۵ در همایش توسعه دهندگان دارت با هدف اعلام شده که قادر به ارائه مداوم با سرعت ۱۲۰ فریم در ثانیه است، رونمایی شد.

 

فلاتر با این که عمر بسیار کمی دارد اما به سرعت در میان برنامه نویسان محبوب و مورد توجه قرار گرفته است.

تنها با یک بار کد نوشتن می توانید خروجی Native اندروید و ios بگیرید در حالی که اگر میخواستید به شکل جداگانه برای اندروید و ios اپلیکیشن تولید کنید ، باید دو زبان متفاوت را یاد میگرفتید که در زمان و هزینه اصلا به صرفه نخواهد بود.

زبان مورد استفاده در  فلاتر  زبان توسعه یافته توسط گوگل به نام دارت Dart می باشد که یک زبان شی گرا و سطح بالا با شباهت به جاوا می باشد.

 

( سطح زبان برنامه نویسی آسان تا سخت )

  1. Python ( آسان ترین )

  2. C#

  3. Flutter

  4. PHP

  5. JavaScript

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تماس سریع با ما

راه های ارتباط با ما

  • دفتر مازندران : آمل ، بلوار امام خمینی ( هراز ) ، نبش آفتاب 19 ، ساختمان پیرزاد ، طبقه 3 واحد 3 / کانون آگهی تبلیغاتی دیتا
  • دفتر تهران : میدان هروی ، خیابان استاد حسن بنا ، پایین تر از میدان شریفی ، نبش کوی فرزاد ، مجتمع تجاری نارین ، طبقه اول اداری واحد ۳
  • دفتر : 01144442000
  • فاکس : 01144442005
  • ایمیل : info@shomal.net